top of page

Om att gå sin egen väg och om att gå vilse


Vad betyder det egentligen att gå sin egen väg? För mig handlar det delvis om att göra saker på mitt sätt och inte göra saker efter föreställningar, förväntningar och vad andra personer i samhället tycker att jag borde göra. Att gå min egen väg betyder att jag inte gör som normen säger eller som de flesta andra gör. Det kan liknas med att jag vågar göra större förändringar, jag vågar lämna det trygga livet för något nytt och som jag inte vet något om än. Att kliva in i ovissheten.

Jag har aldrig varit en 8-5 person och verkligen inte en jobba 100% person. Sedan har jag ju jobbat så i omgångar men varje gång så slutar det lika! Att jag inte mår bra, blir utbränd, tappar all lust och kreativitet, blir bara trött och stressad, att orken för det jag egentligen vill och mår bra av försvinner nästan helt. Så! Nu finns det liksom inte det alternativet att kliva tillbaka till ännu en gång.


Jag tog tjänstledigt från och med februari i år, 2023, och nu har jag också sagt upp mig från min fasta anställning som behandlare. Inte för att jag kan leva på mitt företag eller tjänar en massa pengar utan för att jag behöver göra det för mig själv! Jag behöver göra det för att må bra, få mer tid till att ta hand om mig, få utrymme till kreativitet och lägga fokus på hur jag behöver att mitt liv ser ut.

Jag behöver leva i balans med allt. Hus och hem, barnen, arbete, träning, vänner, meditation med mera med mera. Jag har lätt till oro och stress och när jag hamnar i det då är jag inte längre i mig själv och när jag inte är i mig själv då går jag vilse. Då åker skygglapparna på, jag blir irriterad, jag tappar allt vad glädje heter och jag blir inte kul att umgås med. (Min familj vet).


För att inte gå vilse allt för ofta så behöver jag hjälp av andra människor. Jag behöver gå på en healing eller liknande behandling där får jag hjälp med att se sanningen om vem jag är och hur jag kan tänka i olika situationer, bli påmind om de viktiga sakerna jag glömt osv. Det hjälper varenda gång! Jag måste bara komma ihåg att göra det oftare!


Så nu står jag inför något nytt igen och jag kan inte helt se vägen framåt men det gör inget för jag vet att valen jag gjort är rätt för mig och resten kommer att bli bra. Det kommer att ordna sig bra! Tillit! (Ack så svårt ibland!)

17 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

En dag i livet

Ibland vet jag inte vilket ben jag ska stå på. Livet är så himla mycket. Om man är som jag, känslig, högkänslig, intuitiv, inkännande eller vad man nu känner för att kalla det, för mig spelar det inge

Chakrabalansering i naturen

❤️🧡💛 Chakrabalansering i naturen Om du går ut i naturen så balanserar du ditt första chakra: rotchakrat, vår bas, att vara nära jorden och marken gör att vi grundar oss, känner mer närvaro i stunden

Omsorg till dig själv=Läkning

Mycket av vår läkning handlar om att ta hand om oss själva. Att ge oss själva omsorg i olika former. Att vi är värda att ha det bra och att vi är värda att njuta och ha det skönt. Sen är det såklart o

1 Comment


Åsa Bäckström
Åsa Bäckström
Jun 07, 2023

Må vägen komma dig till mötes! ❤️

Like
bottom of page