top of page

Andlighet, en vän i nöden!

"Att bry mig om min andliga kondition och mitt andliga mående" 


Vill jag ha en god fysisk hälsa eller ett hyfsat ordningssamt hem måste jag hålla mina rutiner och göra det fortlöpande. Att bry sig om mitt hem och min fysiska hälsa kräver att jag veckostädar hemma och genomför mina dagliga promenader. 


Att bry mig om min andliga kondition och mående kräver typ samma sak fast omvänt. Jag behöver inte gå ut och gå för att vara med mig själv och med Gud eller den/det du nu vill vara med. Jag behöver inte ta fram dammsugaren. Jag kan vara precis var som helst. Jag behöver "bara" vara där.


Att ha en god existentiell kondition leder till att jag mår bättre och om jag blir sjuk eller råkar ut för svårigheter för då har jag bättre förutsättningar att hantera det. Att ha en god andlig kondition är som att ha ett extra stöd, en extra vän som jag kan kalla på när livet är svårt."Andlig kontakt med något större som hjälper mig att uppleva trygghet och tillförsikt. Mening och syfte med livet att det finns ett speciellt syfte med att just jag lever. Upplevelse av förundran över tillvaron, jag kan känna inspiration och tacksamhet inför min omgivning, till exempel naturen, konst och musik. Helhet genom att mina tankar, känslor, handlingar, kropp, psyke och andligheten är en enhet. Andlig styrka jag hittat ett sätt att hantera och leva genom det som är svårt och känna glädje i livet. Harmoni och inre frid jag är tillfreds med mig själv och känner ett lugn. Hoppfullhet och optimism, jag har en framtidstro även när livet är svårt. En personlig tro som ger mig styrka i vardagen och förstånd att njuta av livet."


Jag hittade dessa åtta punkter som är en sammanställning av texten ovan:


1. HOPP OCH OPTIMISM: att ha en framtidstro även när livet är svårt.


2. HARMONI OCH INRE FRID: att vara tillfreds med sig själv och känna ett lugn.


3. HELHET: att tankar, känslor, handlingar, kropp, psyke och det andliga är en enhet.


4. ANDLIG KONTAKT: kontakt med något större som hjälper en att uppleva trygghet och tillförsikt.


5. ANDLIG STYRKA: att hitta sätt att komma igenom det som är svårt och känna glädje i livet.


6. EN PERSONLIG TRO: som ger en styrka i vardagen och hjälper en att njuta av livet.


7. MENING OCH SYFTE MED LIVET: att det finns ett speciellt syfte med att just jag lever.


8. UPPLEVELSE AV FÖRUNDRAN ÖVER TILLVARON: att man kan känna inspiration och tacksamhet inför sin omgivning, till exempel naturen, konst och musik.


Källa: WHO, tomaskyrkan.nu, Laila Eriksson Wigg6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

❤️🧡💛 Chakrabalansering i naturen Om du går ut i naturen så balanserar du ditt första chakra: rotchakrat, vår bas, att vara nära jorden och marken gör att vi grundar oss, känner mer närvaro i stunden

Mycket av vår läkning handlar om att ta hand om oss själva. Att ge oss själva omsorg i olika former. Att vi är värda att ha det bra och att vi är värda att njuta och ha det skönt. Sen är det såklart o

bottom of page